Офис S16

Класическата нишка заложена в офиса идва след разкриването на оригинален таван с фризове по време на ремонтните дейности.  След откриване на новият контекст, идеята на интериора става негово продължение. Класическите детайли биват продължени като елементи по стените. Оригиналните и нови детайли потъват в бяло. Пода от естествен бял мрамор, подчертава допълнително създадената атмосфера, като черни мраморни правоъгълници са основа на различните функционални зони. Върху така създаденият неутрален класически фон, тънки метални елементи и цветни акценти намират своето място в преместваемата мебел. Мебелите за съхранение, сепариращи отделните помещения по вертикала са решени в тъмен орехов фурнир. Осветлението също потъва в бяло, като осветява индиректно работните места и директно разкритият таван с фризове. Специално подбраното съвременно изкуство допълва интериора, като всяко произведение е рамкирано с тънка рамка, чийто детайл отново дублира класическата тематика.

проект: 2017
реализиран: 2017
площ: 220 кв.м.
клиент: Societe Generale Expressbank
фотография: Асен Емилов