Конкурс S02 - трета награда

Проект за интериорно решение на Студио 5 на БНТ, носител на трета награда в конкурса за нова визия на студиото през 2012, предвижда разделянето на пространството на зона за новини, спорт и прогноза на времето, и обособяването на зона за събеседване за предаванията „Денят започва“ и „Денят започва с култура“. Зоната за разговори се превръща с леки преобразувания в декор за предаването „Малки истории“. Пространството между двете зони е отворено и се използва за по-лесна навигация на телевизионните камери, разполагане на деск за гости и представяне на танцови и музикални изпълнения. Зоната за разговори на „Денят започва“ и „Денят започва с култура“ се състои от три отделни лесно сглобяеми и компактни пана, изградени от книги и метални рафтове. Формата на параваните е дъгообразна за по-добра устойчивост, а в основата си стъпват на индустриални колела за по-лесно преместване в позицията им за „Малки истории“. Кътовете за четене на новини, спорт и прогноза за времето са отделени и се оформят посредством паравани тип „хармоника“, които лесно се сгъват и заемат минимално пространство. Параваните са изработени от рециклиран дървен материал и са боядисани частично в бял цвят с градиент в зоната на хоризонта.